Een echte Parisienne...
13 nov. 2007
vanuit
Nou jongens... volgens mij ben ik inmiddels een echte parsienne... Niet omdat ik zo goed Frans spreek, want dat wil nog steeds niet zo goed flotten. Misschien wel omdat ik het al redelijk goed spreek. Ik kan me best verstaanbaar maken, krijg wat ik wil als ik bij de bakker sta of kan de weg vragen. Dus wat moet ik leren? Ja de gramatica en de uitdrukkingen.. en natuurlijk het echte Parijze accent... dat zou leuk zijn! Maar goed... Ook geen Parsienne omdat ik elke dag stokbrood en croissantjes eet.. bijna nooit eigenlijk... Nee ik ben zover dat ik door Parijs fiets en niet alleen maar om me heen kijk en denk: goh wat mooi, kijk dit, kijk dat... nee ik denk simpel weg zoals ik thuis ook deed op weg naar school: 'brrr wat is het koud' 'zucht... het is nog zo ver'.... En ik nadat ik klaar ben met school geen plannen maak om allerlei mooie dingen te bezoeken die absoluut te vinden zijn en waarvan ik waarschijnlijk nog geen 5 procent bekeken heb... nee ik beslis meestal om lekker warm in mn bedje te kruipen met een boek of een dvd... en maar denken: Ach al die gebouwen, musea en andere dingen zijn er morgen toch ook nog... Precies de reden waarom ik ook nog nooit het anne frankhuis of het van gogh museum in ben geweest maar ach.. hoort bij het proces! misschien dat ik weer tot leven kom als ik aan de kou gewend ben?
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}